To hlavní

17. 09. 2020

Včera jsme byli na výletě na jednom starém severočeském hradu, který se posléze přestavěl na zámek. Za sedm století se zde vyměnilo asi devět majitelů. Samozřejmě velmi bohaté a vážené rodiny. Průvodkyně až na asi dva případy vždy jako důvod prodeje uvedla, že majitelé dostali do finančních problémů a proto byli nucení panství, které milovali prodat. Někteří si jej ani neužili, protože přecenili své síly již na začátku. Rozhodli se pro nákladnou rekonstrukci, za majetek ani nezaplatili a dostali se do vězení.

Postupem času, tak jak mi šedivějí vlasy, docházím k závěru, že tou největší přidanou hodnotou naší spolupráce pro klienta, kterou od nás očekává  je nadhled. Očekává odborníka, který  mu bude partnerem při správě či  stavbě jeho rodinného jmění a pomůže mu udržet jeho finance v požadované kondici. Současně, ale bude “zvenku“, nezatížen emocemi a proto bude mít díky tomu jiný pohled. A on ten jiný pohled chce. Očekává zkušenosti, jak situaci řeší jiní lidé. Protože jenom tak, že bude mít víc pohledů se může správně rozhodnout.

Tím hlavním úkolem z mého pohledu je pomoci klientovi postavit po finanční stránce stabilní, silnou, šťastnou a spokojenou rodinu. Inspirovat ho a pomoci mu  spravovat jeho finanční majetek tak, aby jeho život byl bohatší o nové zážitky, věci, které jsou pro něho důležité, případně v odpovídající kondici připraven pro další generace.  Pomoci mu vyvarovat se zbytečných chyb, které ho stojí nejen peníze, ale mnohdy i zdraví a spoustu času navíc.

"Umět pracovat se svými penězi je disciplína, která přináší bohatší život. Stojí za ji zvládnout.

Pro bohatší život

Investujte svůj e-mail a získejte užitečné tipy ze světa financí

Váš e-mail je u mě v bezpečí. Více o ochraně osobních údajů >